recenze

Recenze | Opalováky – šetrně k přírodě nebo spíš rychle a zběsile?

Během letošního léta jsem vyzkoušela rovnou tři varianty „opalováků“, protože jsem nevěděla, který z nich mi bude vyhovovat nejvíce. Ke zdárnému resumé s jedním výhercem jsem se však nedostala. Na každém z nich mi něco vadí. No..pojďme si je rozebrat…

tady jsou – 3 varianty „opalováků“

Prvním z nich je běžné opalovací mléko s ochranným faktorem 50 od Avonu. Mezi jeho plusy řadím jeho voděodolnost, vysoký faktor, balení a to, že je snadno roztíratelný po těle. Příznivá je i jeho cena. Za veliké mínus považuji složení, které obsahuje chemické látky, které nejsou zdravé pro člověka, natož pak pro přírodu. Kdybych o tomhle nic nevěděla, nemám produktu co vytknout.

AVON care SUN+ face & body s SPF 50
orientační cena 99 Kč

Druhým „opalovákem“, který jsem měla s sebou na dovolené, byl od Alverde s ochranným faktorem 30. Původní plán byl přítele mazat tou 50 výše a sebe touhle 30. Chtěla jsem nějaký krém, který nebude pro přírodu taková zátěž. A to splňuje. Nejvíce oceňuji vůni mandarinek, která je intenzivní a přírodní.

Tím, že jsem nejdřív mazala přítele, což byl vždycky dlouhý boj (sám by to odfláknul), tak jsem pak na sebe měla méně času. A tím se dostávám k nevýhodám tohoto krému. Hrozně špatně se roztírá a zanechává po těle „bílé mapy“. Kvůli tomu jsem po něm moc často nesahala.

alverde vitamin sonnenmilch s SPF 30
orientanční cena 160-200 Kč
alverde vitamin sonnenmilch zadní strana

Do třetice všeho dobrého a zlého tu mám Garnier Ambre Solaire UV water s ochranným faktorem 20. Není to klasické mléko, ale sprej. Když se dobře protřepe, je to opravdu jemná mlha, kterou si člověk ochrání i těžko přístupná místa…a hlavně rychle. Obal slibuje nemastné složení, ale trochu mastnoty na těle zanechával. No…možná jsem jenom „cíťa“, ale z tohoto důvodu je to vhodné spíš na nohy a záda, případně pěšinku.

Garnier AMBRE SOLAIRE UV water s SPF 20
orientační cena 279 Kč (v dm), ale v DrMax nyní za 149 Kč
Garnier AMBRE SOLAIRE UV water zadní strana

Všechny „opalováky“ mají jedno společné, a sice, že jsem je sehnala do 200 Kč za každého. Ještě mám před sebou jednu dovolenou v září, kam jsem si nakoupila značku Astrid. Ta už mě vyšla trochu víc, tak doufám, že za to dostanu opravdu to, co očekávám. Abych měla lepší srovnání, vzala jsem opět jeden sprej a jedno opalovací mléko. Uvidíme, uvidíme.

Pro tentokrát je to vše. Budu se na Vás těšit příště u dalšího článku, nebo u další epizody podcastu Radosti A Starosti By Bella (link Apple Podcasts, Spotify).

Mějte se famfárově!
Vaše Bella

Napsat komentář

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.